Trainingsoverzicht: juli 2013

Trainingsoverzicht juli 2013

Vanaf de tweede week van juli ben ik weer gaan trainen met Janine. Elke week hield ik bij wat ik deed en aan het einde van de week schreef ik er een artikel over. Nu ben ik wel benieuwd wat we nou totaal in een maand gedaan hebben! Dus heb ik alle artikelen erbij gepakt en er uit gefilterd wat en hoe vaak we dat hebben gedaan.

Week 1: 8-14 juli drie dagen getraind

 • 2 keer met de ConCord leader 15-20 minuten over het harde
 • 1 keer grondwerk 20-30 minuten
 • 1 keer gelongeerd met les 20 minuten

Week 2: 15-21 juli 3 dagen getraind

 • 2 keer met de ConCord leader 15-20 minuten over het harde
 • 2 keer grondwerk 20-30 minuten

Week 3: 22-28 juli 3 dagen getraind

 • 2 x 2 keer met de ConCord leader (heen en weer naar stal lopen 10-15 minuten)
 • 2 keer grondwerk 20 minuten
 • 2 keer gelongeerd 10 minuten
 • 1 keer buiten gereden 25 minuten

Week 4: 29-31juli 1 dag getraind

 • 1 keer met de ConCord leader 30 minuten

Totaaloverzicht

We hebben op 10 dagen getraind.

 • 9 keer met de ConCord leader gelopen, gemiddeld 15 minuten
 • 5 keer grondwerk gemiddeld 25 minuten
 • 3 keer gelongeerd gemiddeld 15 minuten
 • 1 keer buiten gereden 25 minuten

We hebben deze maand een rustig begin gemaakt met de training. Aangezien ze toch sinds begin juni weinig meer gedaan heeft dan gras eten, begonnen we eerst aan de hand en ga ik pas in augustus de training onder het zadel weer echt oppakken. Wat we tot nu toe gedaan hebben, is vooral om de spieren weer een beetje soepel te krijgen en het hele lijf weer te laten wennen aan het werk. Ook mentaal is het een goed idee om alles op een rustig tempo te introduceren ook al is het geen jong, onervaren paard meer. In het artikel over trainingsdoelen heb ik de verschillende doelen die ik wil bereiken en de manier waarop voor mezelf geconcretiseerd. Ik ben benieuwd of het me ook helpt om ze te behalen :).

Naast het bijhouden van de trainingen ben ik ook heerlijk aan het prutsen geweest met het verzinnen van een manier om de trainingsoverzichten visueel inzichtelijk te maken. Excel snap ik redelijk en Paint is ook niet zo ingewikkeld, voor een eerste keer ben ik hier wel tevreden mee. Als er straks meer trainingssoort bijkomen wordt het misschien wat te klein, maar dat zie ik eind augustus wel weer. Voor nu: niks meer aan doen :D.

Uit de tabel blijkt dat ik zowel het vaakst als het langst met de ConCord leader heb getraind, dat had ik zo ook wel kunnen bedenken overigens ;). Nu ik nog relatief weinig verschillende dingen heb gedaan ziet het er nog niet zo interessant uit, maar vanaf volgende maand denk ik dat het al wat meer helpt om echt inzicht en overzicht te krijgen. Laat dat nou precies mijn bedoeling zijn met deze mooie knutselwerkjes :P.

Ik ben voornamelijk heel blij met hoe Janine alles weer oppakt, zowel fysiek als mentaal. Gelukkig lijkt de onregelmatigheid helemaal weg. Nu rustig aan verder trainen in augustus.

Geef een reactie