Case Studies

EquiBootcamp case study

Wat zijn case studies?

De case studies hebben inmiddels plaatsgevonden in het voorjaar van 2017.

Met de case studies willen we meer leren over het effect van een regelmatig, oefenprogramma onder begeleiding over een bepaalde periode. Case studies zijn een meer kwalitatieve, praktische manier van onderzoek doen. Voor je een uitgebreid onderzoek gaat doen of, in ons geval, wil leren welk effect EquiBootcamp trainingen hebben. Daarom gaan we eerst een klein aantal cases uitgebreider bestuderen. Met een afsluitend onderzoek na het programma kunnen we analyseren wat er allemaal verandert en hopelijk verbetert tijdens het traject.

Hoe zien een case studies er uit?

  • Intake-analyse en eerste EquiBootcamp onder begeleiding, je krijgt een oefenprogramma specifiek voor jouw paard.
  • Elke week voer je zelfstandig twee keer het oefenprogramma uit en één keer onder begeleiding.
  • Evaluatie na 6 weken

De intake-analyse

Naar aanleiding van een uitgebreide intake-analyse van het paard door een dierfysiotherapeut en een sportmasseur wordt een specifiek plan opgesteld.  Hierbij wordt gekeken naar de verbeterpunten van het paard, maar ook naar de ambities van de eigenaar met het paard.

Voor de trainingen onder het zadel wordt ook advies meegegeven om te zorgen dat de trainingen optimaal zijn. Er wordt doorverwezen naar andere professionals, mocht er op een gebied buiten onze expertise ook nog verbetering mogelijk zijn.

De rol van de eigenaar bij de case studies

De eigenaar wordt, als personal trainer van zijn/haar paard, onderdeel van het proces. De manier van begeleiden tijdens het traject is erop gericht de eigenaar alle benodigde tools en kennis aan te reiken die nodig zijn om ook zelfstandig goed en effectief te kunnen trainen. Want als je begrijpt wat je doet en waarom, is het leuker, heeft het meer effect en zal de kans groter zijn dat je het zelf gemakkelijk langdurig kunt ‘volhouden’.  Voor jou fijn en ook voor je paard.

Het oefenprogramma en de begeleiding tijdens de case studies

Gedurende het traject ga je zelf en onder begeleiding aan de slag met de oefeningen uit jullie plan. De tussentijdse begeleiding is er vooral om jou voldoende handvatten te kunnen geven om zelfstandig effectief te kunnen trainen. Het voelt ook fijner als je tussendoor kunt sparren en vragen kunt stellen. Daarnaast kan de begeleider steeds de veranderingen documenteren en waar nodig variaties van oefeningen laten zien of corrigeren.

Van begin tot eind wordt er vanalles genoteerd. Ook worden er foto’s en video-opnames gemaakt. Dit geeft ons niet alleen een breder beeld, ook voor de evaluatie zijn foto- en videomateriaal waardevol. Ook delen we graag  hetgeen wij en jullie zien, voelen etc. met anderen, bijvoorbeeld via onze Facebookpagina’s en websites. Hiervoor vragen we natuurlijk jullie toestemming! Na de evaluatie wordt er een verslag gemaakt van het hele proces waar jij zelf ook een exemplaar van krijgt.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een professionele intake-analyse van je paard in stand en in beweging door een gediplomeerd dierfysiotherapeut en sportmasseur.
  • Een oefenprogramma en aanvullend trainingsadvies op maat voor jouw paard en ambities.
  • Een doorverwijzing naar andere professional(s) indien nodig.
  • Persoonlijke begeleiding tijdens het traject.
  • Het oefenprogramma digitaal als naslagwerk voor als je zelf aan slag gaat.
  • Een evaluatie na 6 weken plus advies.

Wat willen we graag van jou?

  • Je bereidheid om tijdens het traject max. 3 keer per week te rijden als aanvulling.
  • De mogelijkheid om elke week 2 keer zelf te trainen,
  • 1 keer onder begeleiding.
  • Dat je de beschikking hebt over een ruimte waarin je kun trainen en minimaal 4 balken of cavaletti.
  • Je toestemming om in beeld en tekst het traject vast te mogen leggen en online te delen( details in overleg natuurlijk).