Over My happy athlete

Over My happy Athlete

Aan de oorsprong van menig sportmasseur voor paarden staat hun wil om een probleem bij hun eigen paard op te lossen. Meestal is het een proces van jaren geweest waarin er veel is uitgeprobeerd en vaak wordt er weer bij de basis begonnen. Zo ook bij Claudia, het gezicht achter My happy athlete. Haar pony Janine was opgeleid tot Z-dressuur, maar leek na verloop van tijd niet meer happy.

Naast weer bij de basis beginnen wat betreft training, een zadel laten aanmeten en behandelingen door een osteopaat, begon Claudia zich ook zelf te verdiepen in het wezen paard. Van grondwerk tot rechtrichten aan de hand, ze hebben in de jaren erna alles samen geleerd en doen dat nog steeds. Janine heeft zich ontwikkeld tot een werkwillige allrounder met een aantal bekende aandachtspunten waar dagelijks aan gewerkt wordt. Claudia heeft in april 2016 de opleiding tot sportmasseur bij Bartels & Bascule succesvol afgerond en houdt zich naast de sportmassages ook bezig met workshops/clinics met Tamara Abrahams van Tamara Abrahams Equine Sports Massage. In de tijd daarna heeft ze meer en haar huidige visie ontwikkeld van sportmassage als ondersteuning naar een combinatie met het trainen vanaf de grond. Ervaring hiermee met zowel haar eigen pony als met de paarden van klanten, motiveerde haar om hier wat mee te gaan doen. Zo ontstond het idee achter EquiBootcamp.

In de periode maart tot mei 2017 stond er een serie case studies op de planning voor het verder uitwerken van het concept EquiBootcamp waarin Claudia ook samenwerkte met dierfysiotherapeut Silvie Schoenmaker van Dierfysiotherapie Drenthe. Naast het ondersteunen van paarden bij fysieke ongemakken, wil Claudia zich ook verdiepen in de stappen die ondernomen kunnen worden om terugval te voorkomen. 'We willen onderzoeken of EquiBootcamp een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het paard door onbelaste, afwisselende, fysieke en mentale training gericht op duurzame verbetering van lichaamsgebruik en houding van het paard.' Sinds September 2017 is Claudia ook actief als praktijktrainer bij Bartels Horse and Health Instituut, een hele mooie en uitdagende stap! Daarnaast staan er steeds meer EquiBootcamplessen op het programma naar aanleiding van de case studies eerder dit jaar. Graag zou  Claudia deze mooie aanvulling op de reguliere trainingen komende jaren op de kaart zetten.

Een goed begin van 2018 werd gestart met een nieuw onderzoek.  Om inzicht te krijgen in waar de behoeftes van wedstrijdruiters liggen, begon zij met een vooronderzoek. Claudia werkte met een aantal wedstrijdruiters om hen te ondersteunen bij de fysieke ontwikkeling van het paard en kreeg gedurende het onderzoek ook meer inzicht in de behoeftes van de sporters.

Toekomstplannen zijn er zeker, veel ervaring opdoen, blijven leren en genieten van deze mooie nieuwe stap!

Geef een reactie