Ervaring Equibootcamp Monique & Pavarotti

 ervaring met EquiBootcamp fitness training voor paarden

Monique & Pavarotti, deelnemers EquiBootcamp case study 2017, massage- en lesklant

“Eind 2016  kwam ik in contact met Claudia en bij ons op stal werd vanaf februari 2017 de case study EquiBootcamp aangeboden waar Pavarotti en ik ook aan mee hebben gedaan.

Veel verschillende paarden, ruiters en combinaties deden mee en alles begon met een grondige intake en een fysiek onderzoek van de paarden en hun lichamelijke gesteldheid. Voor elk paard apart werden specifieke aandachtspunten met de daarbij behorende oefeningen opgesteld en kregen we in heldere en begrijpelijke bewoording de anatomische uitleg erbij. Zowel in de bak als in het bos werden we erg goed begeleid bij de oefeningen zodat ze op de juiste manier werden uitgevoerd.

EquiBootcamp als eye-opener

Voor Pavarotti en mij was de EquiBootcamp in vele opzichten een eye-opener.

  • Ik zag mijn paard door EquiBootcamp lichamelijk en geestelijk veranderen.
  • Specifieke spiergroepen raakten beter ontwikkeld, hij kreeg een betere balans en meer controle over zijn eigen lijf. Daarnaast werd hij leniger.
  • Geestelijk werd hij uitgedaagd om de oefeningen zo zelfstandig mogelijk te doen. Als de oefeningen echter te makkelijk waren, te simpel dan had meneer er geen zin in, ging hij spelen met pionnen en lekker lopen klooien. Dus uitdaging in de vorm van gecompliceerdere oefeningen (met dezelfde resultaten) hielden hem bij de les.
  • Ook ik leerde, kreeg steeds meer inzicht in mijn paard zowel in anatomisch opzicht als ook over zijn karakter. Dit heeft geresulteerd in een veel betere communicatie tussen mij en mijn paard en in een betere samenwerking.

Nog altijd doen Pavarotti en ik samen EquiBootcamp. Dit probeer ik twee keer per week te doen en ik zorg ervoor dat er voldoende afwisseling en uitdaging is. Wij bootcampen in de bak en in het bos. In de bak ongeveer een half uur per keer inclusief opwarmen en stretchen. De bak vindt hij werkelijk niets aan. Bosbootcamp daarentegen vindt hij, net als buitenritjes,  fantastisch! Is voor Pavarotti echt een uitje en vindt hij geweldig.

Samen aan de wandel, heuveltjes op en af, rond bomen zigzaggen en over omgevallen boomstammetjes stappen.  Samen op avontuur waarbij hij niet het gevoel heeft dat hij aan het werk is terwijl dit wel degelijk het geval is.

Zoals gezegd: EquiBootcamp heeft ons veel gebracht en dat doet het nog steeds. Dank je wel Claudia!”

Communicatie en variatie

Pavarotti heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om goed in de gaten te houden wat een paard zelf aangeeft. Hij laat zich niet overtuigen als hij iets niet wil; je zult een andere vraag moeten stellen! Het is niet dat hij niet voor je wil werken, juist wel, maar dan moet je wel de juiste vragen stellen. Goede communicatie dus en ook genoeg variatie. Pavarotti weet wat hij wel en niet wil en is slim dus we moeten hem niet vervelen door eindeloze herhalingen. Natuurlijk is variatie voor elk paard belangrijk, ook in grondwerk Echter, het ene paard is sneller toe aan iets nieuws dan het andere. Dan is het aan ons als trainer om dit op tijd op te pikken en ons paard ook mentaal fit te houden.

Monique heeft enorm veel geleerd en laten zien hoe snel je als eigenaar kunt groeien in de juiste omgeving. Top gedaan Monique!