Ervaring met EquiBootcamp: Iris & Harly

EquiBootcamp training ervaring paard grondwerk fitness dressuurpaard

 

Iris & Harly, deelnemers project wedstrijdbegeleiding  2018, massage- en lesklant

“Voor ik bekend was met de EquiBootcamp trainde ik mijn paard 5 keer in de week. Meestal reed ik 4 keer en longeerde ik 1 keer. Toen mijn paard herstellende was van een blessure kwam ik in contact met Claudia. Samen met haar de training op de grond gestart en verschillende stretches geleerd voor mijn paard. Ook heeft zij mij er van bewust gemaakt hoe ik mijn paard op de juiste manier kan trainen, zonder hem te overbelasten.

EquiBootcamp  heeft mij er van bewust gemaakt dat elke keer een zware training helemaal niet goed is. Niet voor mij, want ik moest me er vaak toe zetten om wat te gaan doen. Dit voelde mijn paard, waardoor we ook vaak trainingen hadden die niet goed gingen. Ook voor mijn paard zijn de trainingen leuker geworden. Ik wissel veel af. Ene dag aan de dubbele longe, andere dag doen we oefeningen aan de hand met balken en stretches en daarnaast rijd ik nu nog 2 keer in de week. Mijn paard geniet meer van het rijden en heeft het makkelijker met rijden, doordat hij meer hersteltijd krijgt voor zijn spieren. Ik merk veel verschil in dat hij flexibeler is geworden en makkelijker kan ontspannen. Ook op wedstrijden kan ik mijn paard makkelijker laten ontspannen, waardoor hij fijner te rijden is.

Voor zowel mij als mijn paard een grote verandering in training, maar het heeft ons beiden meer plezier gebracht in de trainingen!”

Mijn ervaring met EquiBootcamp en een nieuwe doelgroep

Voor mij is heel duidelijk te zien en te voelen dat deze twee toppers heel goed bezig zijn. Het paard is beter bespierd en voelt daarbij fijner aan.  Hij beweegt zijn lichaam veel bewuster , een goede ontwikkeling bij zo’n jong en groot paard.

Vooraf was ik al heel benieuwd naar de ervaring met EquiBootcamp van ruiters die meer wedstrijdgericht trainen vergeleken met recreatieruiters. Ik ga graag de samenwerking aan met paard en ruiter in plaats van af en toe een ‘ kunstje’ doen. Het geeft mij  geen voldoening als het paard even iets beter beweegt, maar toch weer terugvalt. Van belang is dan ten eerste de klik met de ruiter en diens wil om echt te willen doen wat het beste is. Doorzettingsvermogen en discipline zijn zeker beloond en dat maakt het zo tof om met Iris en Harly te werken!